Ploščice Marazzi

Ploščice Marazzi

Ponavadi ljudje izberemo kopalnico, ki je obložena s ploščicami. A vse ploščice marazzi niso enake, zato moramo paziti pri izbiri barve, velikosti, namenu. Gledati moramo v kateri cenovni razred spadajo. Veliko različnih ponudb in cen nas lahko zaslepi, zato je pomembno, da vemo kaj točno želimo. Dimenzij je veliko, prav tako kot dekorativnih ploščic. Lahko so kot mozaik, drape, deco, move (3D struktura).

Ni samo pomembna barva, temveč tudi odtenek. Teh je veliko npr. avorio, bianco, girgio. Odtenek bele barve naredi prostor zelo minimalističen, eleganten in brez motenj. Ploščice Marazzi Plaster, je taka, da sledi današnjim trendom, njena površina pa daje vtis betona. Manj je več. Njene dimenzije so 30 x 30 cm, 60 x 60 cm ter 75 x 75 cm. imajo debelino 2cm, kar omogoča raznovrstno uporabo. Imajo 5 barvnih odtenkov: antracit, maslo, siva, pesek, taupe. Vsebujejo pa dva različna dekorativna vzorca na ploščicah.

marazzi

 

Keramične ploščice Marazzi Clayline – Ploščice so po površini ravne in tridimenzionalne z ali brez vzorca. Dimenzije teh ploščic pa so 22 x 66.2 cm. Na voljo so v petih barvnih odtenkih. To so: pesek, zemlja, bombaž, lava, modra. Trend je, da vse izgleda minimalistično in elegantno, prav tako je tudi ta linija ploščic taka. Daje naraven vtis. Primerne so za kuhinje, kopalnice in bivalne prostore.

Keramične ploščice Marazzi Paint. Dajejo vtis uravnoteženosti med klasičnimi in sodobnimi trendi. Dimenzije ploščic 20 x 50 cm. Linija vsebuje 6 različnih barvnih odtenkov. Ploščice so gladke. Možen je mozaik ali poslikava s cvetličnimi ali geometrijskimi vzorci.

Ploščice so primerne za v kuhinjo in kopalnico. Zakaj? V kuhinji se nam lahko zgodi, da kaj polijemo, naredimo madež, zato so ploščice zelo primerne, saj madeže z lahkoto odstranimo, poškodbe pa niso vidne. Prav tako v je v kopalnici veliko vode, zato laminat in parket ne bi bila primerna. Veliko je izbire ploščic, zato so tudi najlažja izbira. S časom gremo nazaj, kar pomeni, da postaja moderen tudi “vintage” stil starega lesa, kamenja. To je seveda odvisno od osebnega okusa in namena.