Prihaja nov joystick za playstation

Leta 2017 je podjetje Sony objavil prijavo za patent, da bo izdelal nov joystick za playstation, ki naj bi imel zaslon na dotik. Ta novost naj bi na zaslonu prikazala marsikatere informacije, katere so običajno prikazane na glavnem zaslonu ali pa skupno rabo video igre, obravnavo dohodnih povabil, zahtev za prijatelje. Kaj sploh je joystick? Če to prevedemo v slovenščino je igralna palica, ki je naprava in jo  uporabljajo igralci video iger in z njo upravljamo z računalnikom ali igralno konzolo in igramo video igrico. Podobno je kot miška vendar je drugačnega izlgeda ter z njo se lahko premikamo le v osmih fiksnih smereh medtem ko se z miško lahko premikamo v katerokoli poljubno smer.

joystick

V preteklosti je imel nintendo manjši neuspeh z zaslonom na dotik, katerega je nato popravil z zagonom Switch, ki spada med priložnostne igralce kot hibridni krmilnik. Joystick za playstation, ki ga poznamo danes zaradi sony-jevega patenta po veliki verjetnosti ne bodo bili kompatibilni z igralnimi konzolami naslednjih generacij. V prihodnosti bi se lahko našel tudi joystick za playstation na dotik, če bi se Sony rad izkazal kot malo bolj inovativno podjetje. Kaj je igralna konzola? To je naprava za pogajanje video-igric in prikazovanje dogajanja na nekem zaslonu kot so naprimer vgrajeni zaslon, televiziji, monitor. Govori se da naj bi  v koncu leta 2019 ali začetku leta 2020 izšla nova igralna konzola Playstation 5, na kateri naj bi se starejše igre s starejšo grafiko igrale na novi konzoli z novejšo HD grafiko. Sedaj na Playstationu 4 ni mogoče igranja igric iz igralnih konzol prejšne generacije.  Cena novega Playstationa 5 naj bi bila 460€.
Sony je pred kratkim objavil posodobitve PlayStation store, zato hitro preverite katere so nove igre na razpolago in bodo do konca tega tedna.  Če ste igralec in ljubitelj zelo dolgo pričakovane igre darksiders 3 naj vam povemo da prihaja ter igra ride 3 je na voljo z nekaj izboljšavami.