Katere frizerske škarje izbrati za kakovostno striženje las

Katere frizerske škarje izbrati za kakovostno striženje las

Dobre frizerske škarje so za striženje pomemben in zelo specifičen pripomoček, ne glede na to, ali jih uporabljate za striženje las svoje družine, urejanje frufrujev ali kot profesionalni frizer. Ko strižete lase pozabite na uporabo škarij, ki jih uporabljate za rezanje papirja ali rezanje obnohtne kožice. Posebne frizerske škarje imenujemo tudi strižne škarje, so nujne, če želite odlično pričesko, ki je ni treba skrivati pod klobukom. Vendar je pri izbiri frizerskih škarij treba veliko več vedeti, kot bi si morda mislili. Pri izbiri popolnega para škarij so pomembni dolžina, funkcija, vrsta rezila, slog ročaja, materiali in cena. Če ste nagnjeni k striženju svojih pramenov doma, morate imeti škarje, zasnovane posebej za to delo.

frizerske škarje

Na zgornji povezavi boste našli frizerske škarje za striženje z različno dolgimi rezili. Izbira prave dolžine je delno stvar velikosti vaše roke in delno stvar tehnike striženja. Mnogi stilisti imajo več škarij v različnih velikostih, tako da je pravo orodje za določeno striženje vedno pri roki. Splošno pravilo je, da se učenci kozmetičnih in brivskih šol naučijo striči lase s klasičnimi škarjami, kar velja za industrijski standard. Tisti z velikimi rokami pa se morda počutijo bolj udobno z daljšimi rezili. Kljub temu na splošno velja, da krajše ko je rezilo, boljša je raven nadzora med striženjem. Z daljšimi rezili pa lahko nekateri lažje dosežejo enake rezultate, zlasti pri ustvarjanju videzov z dolgimi, natančnimi linijami, kot so bob in drugi slogi z ravnimi robovi.

Večina frizerjev za natančno delo uporablja kratke frizerske škarje. Z njimi strižejo posamezne lase ali redčijo pramene las okoli ušes, oči in čela, pa tudi popravke in podrobna dela ob strankinem vratu. Krajše frizerske škarje so uporabne tudi za ustvarjanje razmršenega ali kosmatega videza. Obstaja veliko specializiranih škarij za striženje, vendar jih večina spada v dve osnovni skupini, to so ravne škarje in škarje za redčenje. Nabavite tiste na zgornji povezavi, ki vam najbolj ustrezajo. Če ste začetnik, pokličite pomoč in pomagali vam bodo izbrati pravi model.