Zahrbtna bolezen parodontoza lahko uniči vse zobe, ne da bi vedeli

Zahrbtna bolezen parodontoza lahko uniči vse zobe, ne da bi vedeli

Parodontoza doleti ljudi s slabo ustno higieno ali drugimi zdravstvenimi težavami. Zelo nevarna parodontoza lahko uniči vaše dlesni, tkivo in zato zobje izpadejo. Nevarna pa je zato, ker je ne čutite in ne opazite, razen pordelosti dlesni in morebitnih krvavitev. Kar naenkrat pa začnejo izpadati zobje. Zato je dobro, da če imate zadah iz ust ali pordele dlesni in zobne obloge, da takoj obiščete zobozdravnika, ki bo preveril, v kašnem stanju ste.

parodontoza

Če je parodontoza v začetnem stanju, vam lahko pomaga zobozdravnik, drugače vas bo takoj poslal na slikanje in k specialistu po mnenje ter morebitno zdravljenje. Pri tej bolezni je treba ukrepati nemudoma, zato je nujno, da veste, ali jo imate ali ne. Glede na to morate tudi vi ukrepati takoj in sicer po navodilih zobozdravnika in ustnega higienika, ki ga boste gotovo potrebovali, saj se parodontoza začne zaradi preveč nabranega zobnega kamna, ki je pod dlesnijo in ga je treba odstraniti.

Če je zobni kamen preveč nabran pod dlesnijo in ogroža že zobno korenino, ki je okužena, boste potrebovali kirurga, ki bo dlesen odmaknil in vse to očistil s posebnimi instrumenti ter pozdravil korenino. Če tega ne bo storil, boste zob zagotovo izgubili, ker ne boste imeli več dovolj tkiva in boste tudi podvrženi gnitju zoba ter vnetjem, ki se lahko razširijo v notranjost zoba.

Zahrbtna parodontoza je nevarna bolezen, ki jo lahko preprečite s rednim in zelo temeljitim čiščenjem zob, da se ne nabirajo bakterije in posledično zobni kamen. Če pa sumite, da imate težave z dlesnimi, ker krvavijo in imate zadah, se naročite na pregled pri uglednem zobozdravniku, ki vam bo dal jasno sliko o tem, kaj se z vami dogaja in bo takoj ukrepal, da vam reši zobe. Zobje so izjemno dragoceni zaradi prebave, ker je najlažje z lastnimi zobmi gristi. Brez njih se vam lahko pojavijo še druge bolezni, ki izhajajo iz slabe prebave, ker je res škoda. Naročite se zdaj.