Dubai je super destinacija za počitnice

Dubai je super destinacija za počitnice

Dubai je v Združenih arabskih emiratih in ga sestavlja sedem emiratov. Dubai pa je glavno mesto dubajskega emirata. Gre za eno največjih in najbolj naseljenih mest v tem okrožju in tam je tri in pol milijona ljudi. To mesto je na zahodu Arabskega polotoka. Gre za središče, ki je glavno prometno središče na tistem področju v Perzijskem zalivu. Financira se predvsem iz prodaje nafte. Živi  pa tudi od trgovine in letalstva ter finančnih storitev pa še od turizma.

Dubai

Dubai je zelo popularen kot turistična destinacija in vse več ljudi obiskuje to zanimivo mesto ob morju. Je zelo bogat z zgodovino in krasijo ga zelo zanimivi ter osupljiva arhitektura. Splača se obiskati dubajsko opero in najvišji nebotičnik na svetu po imenu Burdž Kalifa ter razne luksuzne umetnine na otočju ob obali. Zelo zanimivo je tudi dubajsko letališče.

Samo mesto Dubai je ob obali in zato ima zelo aktualne plaže. Ljudje tam živijo tisočletja in sta se kultura ter arhitektura razvili zelo zanimivo. Tam so velika arheološka nahajališča, ki so zelo zanimiva. Zgodovina človeka pa se je tam začela razvijati že pred 100.000 leti. V tistih časih pa je bilo to mesto prekrito s travniki. Bilo je super za življenje za ljudi, ki so nabirali hrano in lovili. Če hočete videti arheološke najdbe je najbolje obiskati muzej Saruq Al-Hadid, kjer boste lahko videti najnovejše odkritja, ki so jih našli v puščavi.

Dubai je mesto, kjer so živeli beduini že od nekdaj. Ukvarjali so se z vzrejo kamel, z ladjami in so se potapljali, da so nabirali bisere. Najstarejša zgradba tam pa je Al Fahidi. Stara je že 230 let. Takrat je bila narejena kot utrdba in je bila odlična obramba pred sovragi. Obiščete pa lahko tudi športni center Falcon in Heritage v Nad Al Shebi. Tam lahko vidite in se naučite veliko o arabski kulturi, ki je zelo zanimiva.