Zobni aparat popravi nasmeh in ugriz

Zobni aparat popravi nasmeh in ugriz

Zobni aparat predpiše ortodont, če ga obiščemo po nasvetu zobozdravnika v primeru, da so zobje neravni, zrasli v vse smeri in niso v skladu s tem, kar bi morali biti naravno. Da do tega pride je lahko več vzrokom za katere pa si strokovnjaki niso enotnega mnenja, kateri so res pravi. Kakorkoli nošenje zobnega aparata je lahko povsem neopazno za pacienta in okolico, lahko pa je zelo neprijetno, odvisno je od človeka do človeka.

Zobni aparat

Zobni aparat ki ga izdela profesionalec ortodont bi se moral dobro prilegati posamezniku in mu ne delati nekih večjih preglavic, Če se je tega opravila lotil res kakovosten in izurjen ortodont, boste imeli dosti manj težav, kot pri cenejših in neizkušenejših zato dobro izberite. Zobje morajo biti v ravni liniji zato, da se skladajo med seboj in da ni med njimi prevelikih vrzeli ali takih, da zob ni mogoče dobro oprati, ker se zaradi tega začne prezgodaj delati karies in lahko zobe tudi izgubimo.

Zobni aparat vsak posameznik nosi različno časa, odvisno je od tega, za kakšno vrsto korekcije gre. Manjše korekcije zob se lahko uredijo že v nekaj mesecih, medtem ko se  velike korekcije zob popravijo šele v nekaj letih, vendar je na koncu  vredno.

Potrebno pa je izbrati takšen zobni aparat, ki ne bo delal težav in sicer se je dobro posvetovati z ortodontom, če imamo kašne alergije na določene materiale, da se ne pojavijo vnetja. Čim začutite kakšne odrgnine alki večje neprijetnosti obiščite ortodonta in se z njim posvetujte, saj je verjetno prišlo do tega, da se je zobovje premaknilo in bo potrebno korigirati zobni aparat. Ortodont se večkrat temu posveti in popralvja aparat toliko časa, dokler se vsi zobje ne namestijo pravilno v vrste in je ugriz takšen, kot mora biti po predpisih. Nenazadnje boste najbolj veseli vi, ker boste lahko z radostjo ugriznili v vsako hrano brez težav vse prežvečili pa še zelo lepo boste izgledali.