Kako pomembni so kakovostni pisarniški stoli?

Kako pomembni so kakovostni pisarniški stoli?

Nobena skrivnost ni, da danes večino svojega časa na delovnem mestu presedimo. Pogosto pa se omenjena rutina nadaljuje tudi doma. Čeprav se poskušamo čim več gibati, pa se sedenju za delovno mizo vseeno težko izognemo. Zelo pomembno vlogo ravno zato igrajo kakovostni pisarniški stoli. Ti so s svojo obliko in materiali posebej prilagojeni dolgotrajnemu sedenju. Vendar pa se morate pri njihovem nakupu zavedati, da je izbira odvisna od posameznika. Vsak pisarniški stol namreč ni primeren za vsakega uporabnika. Težji in višji ljudje morajo izbirati med drugačnimi modeli, kot nižji in lažji. Glavni namen dobrega pisarniškega stola je namreč dobra opora na kritičnih točkah. To pa lahko dosežete le, če izberete pravilnega.

Kakšni so zares dobri pisarniški stoli

Dober pisarniški stol je v prvi vrsti ergonomsko oblikovan in izdelan iz kvalitetnih materialov in tkanin, ki dihajo in so zračne. Tako bo sedenje na njih prijetno, vi pa se med tem ne boste potili. Njegovo sedalo, hrbtni naslon in naslonjala z roke morajo dovolj dobro podpirati vašo hrbtenico, ledveni del in roke (ob počivanju rok na naslonjalih se namreč sprosti ramenski obroč). Slednje pa dosežete tudi tako, da si stol ustrezno nastavite – to pa je hkrati tudi odgovor na vprašanje, zakaj različno visoki ljudje ne morejo sedeti na istih pisarniških stolih.

Pisarniški stoli, ki jih lahko označimo za vrhunske, morajo biti dobro nastavljivi – poleg nastavljanja sedala gor in dol, bi se ta moral dati nastaviti tudi po globini in tako omogočiti še boljše udobje in pravilno držo med sedenjem. Prilagodljiva morata biti tudi naslonjalo za glavo in roke. Noge morajo počivati s stopali na tleh, kolena pa pokrčena pod pravim kotom. Ne pozabite niti na občasno vstajanje in razgibavanje.

Pri Integri boste dobili pisarniške stole najvišje kakovosti – poleg tega pa tudi stilsko dovršene in izredno privlačne. Naj tudi vaša pisarna zablesti z novim in udobnim pisarniškim stolom!