Magic the gathering

Magic the gathering je strateška igra s kartami, ki se jo igra 1 na 1 ali pa 2 na 2. V igri vsak igralec igra iz svojim kupčkom, ki ima lahko samo od 40 do 60 kart. Vse karte v igri imajo enako zadnjo stran. Magic the gathering je znana tudi po tem da se jo da igrati na več načinov. Največja konkurenca igre magic the gathering je še ena igra iz kartam po imenu Yu-gi-oh!, ki je malo bolj popularna.

Nekateri pravijo da je Yu-gi-oh! zelo podobna igri magic the gathering. Cilj igre je da znižaš nasprotnikove življenjske točke do nič. Vsak igralec ima 20 življenjskih točk. Življenjske točke lahko je možno zbiti na dosti načinov ampak najbolj pogost je da napadaš iz svojimi bitji. Igra se vrti okoli bitij in čarovnije, ki jo potrebuješ da sprožaš uroke in kličeš različna bitja. Karte se delijo na različne tipe, delimo jih pa tudi po barvi. V igri so pokrajine (lands), bitja (creatures), uroki (enchantments), predmeti (artifacts), hitrejša oblika čarovnije, ki se zgodi v trenutku (instants) in magije (sorceries). Karte se delijo tudi po redkosti, mistične (mythic), ki imajo rdeč znak, redke (rare), ki imajo zlat znak, ne pogoste (uncommon), ki imajo srebrn znak, pogoste (common), ki imajo črn znak in posebne (special), ki imajo vijoličen znak ampak te karte iz vijoličnim znakom se da dobiti samo v eni določeni vrsti paketkov.

Magic the gathering

V igri različne barve pomenijo različne značilnosti. Bela barva predstavlja mir, spoštovanje pravil in red. Nasprotnici bele barve so rdeča in črna barva. Bela barva zdravi in ščiti svoja bitja in igralca. Modra barva predstavlja iluzijo, prevaro, logiko in znanje. Modra barva nasprotniku prepreči igro in mu počasi odvzema življenjske točke. Nima močnih bitij zato pa mora oslabiti nasprotnikova bitja zato da jih lahko pokonča, nasprotnici modre sta rdeča in zelena. Črna barva predstavlja nemoralnost, korupcijo, temo, sebičnost in bolezni. Igralci črne barve morajo biti pripravljeni tudi da uničijo svoja bitja da zmagajo, kličejo mrtva bitja nazaj in uničujejo nasprotnikove pošasti in kdaj celo ami sebi naredi škodo. Njeni nasprotnici sta zelena in bela. Rdeča barva predstavlja vojno, kri, ogenj, kaos, uničenje, jezo in strast. Rdeče karte so hitre in uničevalne, lahko tudi uničijo celo polje in ponovno začnejo igro. Njeni nasprotnici sta bela in modra. Zelena predstavlja zaupanje, življenje, naravo, rast, zaupanje in instinkt. Zelena lahko uporablja več barv in temelji na okrepitvi ima tudi naj močnejša bitja v igri. V igri magic the gathering moraš igrati pametno in spretno če hočeš zmagati.