Kronplatz je znana destinacija za idealne počitnice

Kronplatz je znana destinacija za idealne počitnice

Kronplatz velja za mondeno smučišče v Italiji. Kje je si poglejte na tej spletni strani. Plan de Corones, kakor se glasi njegovo ime, ima na voljo približno 120 km smučarskih prog. Smučarsko središče ponuja prav vse, kar obiskovalci potrebujejo za čudovit izlet, tudi če tja potujejo v najtoplejših dnevih.

Kronplatz oziroma Plan de Corones je gora v Italiji. Je na Južnem Tirolskem in je del gorovja Dolomiti. Višina gore znaša 2275 metrov, poznana pa je predvsem po turističnem središču z istim imenom. Prav tako gre za del Pustriške doline, same po sebi poznane kot zatočišče za izlete take in drugačne vrste. Simbol smučarskega središča Kronplatz je rdeči petelin.

 Kronplatz

Samo smučišče se nahaja vse od 1095 do 2275 metrov nadmorske višine in ponuja približno 120 kilometrov smučarskih prog. Kar 90 % teh prog lahko umetno zasnežijo s snežnimi topovi, kar precej podaljša smučarsko sezono. Kronplatz je sicer znano po odlični vzdrževanosti, ponudbi in splošnih razmerah v vseh obdobjih. Smučarska sezona se v Kronplatzu razdeli na tri sezone. Predsezona, sezona in glavna sezona oziroma vrhunec sezone.

Kronplatz je obdan s kopico turističnih mest, ki vsaka v sebi skrivajo lepoto okoliških krajev. Tudi ta mesta so eden izmed razlogov zakaj se ljudje tako množično odločajo za počitnice na smučišču. Počitnikovanje v Dolomitih se sliši še kako mamljivo in še bolj bo, ko izveste koliko lepot imajo, s katerimi se lahko pohvalijo okoliška mesta. Za pravljičnih sedem mest oziroma vasic v okolici Kronplatza. To so San Vigilio, Brunico, San Giorgio, San Lorenzo, Valdaora, Rasun in Riscone.

Ker spada Kronplatz med najbolj znane gore in turistične točke v Dolomitih, je edino prav, da se predstavi tudi druge aspekte lokalnega duha. Če ste se po kakšnem nerazložljivem razlogu naveličali smučanja na Kronplatzu, se lahko odpeljete po Dolomitih in najdete ponovno mero navdiha za smučanje. Kronplatz je idealno mesto za počitnice.