Kako nenevarna je kandida?

Kako nenevarna je kandida?

Kandida je velika nadloga skoraj vsakega Slovenca v različnih oblikah. Lahko se pojavi na koži, pod pazduho trebuhom, prsmi vagini, prstih na nogah in rokah. Če se vprašate, kako huda težava je lahko kandida, naj povemo, da gre za pred sladkorni znak in je zelo resna težava, danajsko nakazuje na to, da začenjate biti sladkorni bolnik, neglede na vašo starost. Pretresljivo je to, da za kandido zboli že ogromno otrok.

kandida

Kandida je v človekovem telesu ves čas prisotna vendar je ne zaznamo. Njena naloga je, da se močno razmnoži takrat, ko telo preplavi preveč sladkorjev. Kandida je neke vrste gliva, gobica v človeku, ki je živa in se prehranjuje s sladkorji ter belimi mokami, piškot, bomboni ter podobnim, krofi na primer.

Zato je resen znak, ko se razmnoži, da imate veliko sladkorjev v krvi, da vam trebušna slinavka n dela dobro in inzulin ne  funkcionira, kot bi moral. Pri otrocih, ki jedo sladkarije, se kandida pojavlja v obliki bradavic na rokah med prst in na nogah. Pri ženskah se največkrat pojavi v vagini in danki, pod prsmi in trebuhom, na nogah in na rokah. Pri moških pa pod pazduhami, na nogah, pod modi in trebuhom. Ta gobica ima rada kot vse gobe vlažnost, zato se najprej razmnoži v črevesju, vagini, danki in nato preide še na kožo.

Ker je kandida resen znak obolelosti, se je moramo resno tudi lotiti. Najbolj učinkovito je, da nehate z uživanjem sladkorjev, sadja ter izdelkov iz bele moke in začnete mazati prizadete dele s smrekovim mazilom, ki je preverjeno in pomaga pri odstranjevanju glivic ter s tem tudi kandide. Da imate kandido lahko vest po tem, ker vas boli glava, nimate poželenja, ne spite in ste utrujeni. Če zjutraj v kozarec čiste vode pljunete in opazujete izpljunek in če se ta raztegne v nekaj minutah v nitke ter meglice, imate kandido.