Pozabite na visoke stroške zdravljenja! Kako?

Pozabite na visoke stroške zdravljenja! Kako?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je vrsta zavarovanja, ki krije marsikatere, tudi zelo visoke stroške različnih zdravstvenih storitev. Vsi državljani Slovenije moramo imeti urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje, poleg tega pa nas ima večina sklenjeno tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je pomembna ‘varovalka’, kadar govorimo o stroških zdravljenja.

Če pojasnimo preprosteje – dopolnilno zavarovanje krije del vrednosti neke zdravstvene storitve, ki ga obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije. To torej pomeni, da tistim, ki imajo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ni treba plačati zdravstvenih storitev, medicinskih pripomočkov in zdravil. Naj dodamo, da to velja le za državne zdravstvene ustanove in znotraj vnaprej določenih zakonskih omejitev.

Čeprav je prostovoljno, je v bistvu nujno

Če imate to vrsto zavarovanja sklenjeno, ste lahko ob poškodbi ali nenadni bolezni brez skrbi glede visokih stroškov zdravljenja, kar vam lahko prihrani marsikatero skrb. Ob obisku zdravnika mu boste zgolj predložili zdravstveno kartico, stroške zdravljenja v javni ustanovi pa vam bosta krila zavod za zdravstveno zavarovanje ter zavarovalnica, pri kateri ste predhodno sklenili dopolnilno zdravstveno zavarovanje. V primeru, da tega zavarovanja nimate sklenjenega, pa lahko pričakujete kar visok račun, saj ste lahko prepričani, da državni zavod za zdravstveno zavarovanje krije le del stroškov vašega zdravljenja. Del, ki ga sicer krije dopolnilno zavarovanje, morate tako pokriti sami, stroški pa so lahko enormni, tudi do nekaj deset tisoč evrov! Seveda je to odvisno od narave vašega stanja, pa vendar ste lahko prepričani, da je dopolnilno zdravstveno zavarovanje res dobra možnost, da se izognemo nepotrebnim finančnims krbem, kadar se nam kaj zgodi, pred nepredvidenimi računi pa lahko tako zavarujemo tudi svoje najbližje. Če sklenemo, bi lahko rekli, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje nujno potrebujemo, saj nas v mnogih primerih lahko zaščiti pred vrtoglavimi stroški zdravljenja.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

 

Sklenite ga, dokler še imate čas

Ljudje se dejansko niti ne zavedamo, koliko zdravstvene storitve stanejo, dokler po koncu zdravljenja ne dobimo visokega računa za vse stroške. Zato je dobro, da se zavedamo možnosti, ki jo nudi tovrstno zdravstveno zavarovanje. V Sloveniji ga lahko sklenemo pri treh zavarovalnicah: Vzajemni, Adriatic Slovenici in Triglavu. Cene se med seboj seveda razlikujejo, vsaka od možnosti pa s seboj nosi tudi kakšno ugodnost, prednost in podobno, zato se še pred sklenitvijo zavarovanja dobro preberite, kaj ta s seboj sploh prinaša. Seveda zavarovanje pač krije enake storitve, vendar pa lahko ob sklenitvi nudijo kakšno posebno ugodnost, ki jo velja izkoristiti.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je torej nujno za vse, ki se zavedate, da življenje s seboj prinaša tudi slabe stvari, kot so bolezni in poškodbe. Nikoli ne moreš vedeti, kaj te čaka naslednji dan, zato je dobro, da pravočasno sklenemo dopolnilno zavarovanje in pozabimo na skrbi o tem, koliko bomo morali plačati za dan bolnišničnega zdravljenja ali zdravstvene storitve v primeru zloma noge.