Zobni implantati

Imate probleme z zobmi in potrebujete zobne vsadke? Oralna in Maksiofacialna kirurgija Debevc vam ponuja pomoč.

Če želite izvedeti več o zobnih vsadkih berite naprej ali pa se oglasite na njihovi spletni strani https://www.kirurgija-debevc.si/zobni-implantati/

Zobni implantati oz. vsadki se uporabljajo že okoli 50 let.

Napredek v tehnologiji je omogočil, da je uporaba v zadnjih desetih letih vse pogostejša. Uporabljajo se za zamenjavo zob, sam material iz česa so, pa ne povzroča alergijskih reakcij in se lahko zraste s kostjo.

Sama vstavitev zobnega vsadka je neboleča in opravljena v lokalni anesteziji, v 20 minutah.

Prednosti, ki jih ponujajo zobni implantati:

  • Zdravih sosednjih zob ni potrebno brusiti za izdelavo zobnega mostička.
  • Preprečujejo atrofijo, to je izguba kosti, do katere pride pri brezzobosti.
  • Omogočajo osteopercepcijo ter ne povzročijo občutka tuja v ustih.

Cena zobnih implantatov

Cena zobnih implantatov ni nizka vendar se razlikuje od implantata do implantata, ter od države do države.

Zobni implantati – Makrotopografija

Makrotopografijo implantanta predstavlja njegova oblika, oblika navojev, oblika konice ter oblika povezave s protetično nadgradnjo.  Od vseh naštetih je najbolj pomemben stik vsadka in protetičnega nosilca.

Zapleti

Možnosti komplikacij ni možno čisti izključiti, vendar so redka. Vnetje po vsaditvi je redko, ostale komplikacije pa so vezane na lokacijo vsadka ali pa morebitne spremljajoče kirurške posege. O vseh potencialnih komplikacijah se podrobno pogovori pred posegom. Sestavni del priprave na poseg je tudi pojasnilni obrazec na katerem so razložene razne komplikacije.

Življenjska doba zobnih vsadkov

Ko se zobni implantati zrastejo s kostjo, je življenjska doba odvisna od higiene, profesionalne s strani zdravnika in seveda osebne. V tem smislu se življenjska doba vsadkov ne razlikuje veliko od preživetja lastnih zob. Vse paciente redno se redno pregleduje in ob morebitnih zapletih tudi pravilno odreagira. Cilj je, da zobne implantate ohranijo doživljenjsko.