Ortodont vam lahko pomaga na poti do lepega nasmeha

Ortodont vam lahko pomaga na poti do lepega nasmeha

Lepi zobje so želja vsakega posameznika, saj to vpliva tudi na našo samozavest. Če se dobro počutimo v svoji koži, se bomo tudi več in brez skrbi smejali, vsi pa poznamo rek, da je smeh pol zdravja. Veliko ljudi pa nima te sreče, da bi se že rodili z lepim nasmehom oziroma lepimi zobmi, ampak imajo z zobmi težave. Pri odpravi teh težav lahko pomaga ortodont, zato kliknite na luxdental.si/ortodont/ in si preberite, kakšne možnosti imate za popravilo vaših zob. K ortodontu vas lahko napoti vaš osebni zobozdravnik.

Ortodont je oseba, ki se je specializirala za področje ortodontije in se ukvarja predvsem s čeljustnimi nepravilnostmi in nepravilnostmi v ustni votlini, ki so nastale tekom rasti in razvoja zob. Vas je sram smejati se pred ljudmi, ker vas moti oblika ali položaj nekega zoba? Se bojite, da vas bodo zaradi tega zasmehovali? Vsemu temu se lahko izognete, in sicer tako, da čim prej obiščete ortodonta. Pri prvem obisku bo opravil pregled in naredil rentgensko slikanje, naredil fotografijo zob in vzel odtis vaših zob, potem pa bo naredil načrt zdravljenja, ki je prilagojen vsakemu posamezniku posebej.

Na voljo so različni zobni aparati, kateri je pravi za vas pa bo najbolje ocenil ortodont. Fiksnega nesnamnega zobnega aparata si oseba ne more odstraniti sama. Ortodont s posebnimi lepili na zobe nalepi zvezdice skozi katere vpelje žični lok in po potrebi še gumice. Pri teh aparatih je zelo pomembna ustrezna, redna in temeljita higiena po vsakem obroku. Dobite pa lahko tudi nevidni in snemljivi zobni aparat, ki pa zahteva veliko samodiscipline, da ga res redno nosite, saj v nasprotnem primeru učinek ne bo takšen, kot bi si ga želeli oziroma se lahko zdravljenje konkretno podaljša. Koliko časa boste morali nositi kakršenkoli zobni aparat je težko natančno povedati, saj je to odvisno od vas, premikanja vaših zob in zagotovitve pravilnega ugriza.