Oralna kirurgija

Oralna kirurgija

Modrostni zobje so lahko zelo boleči in lahko povzročajo tudi vnetja v ustni votlini. Obstaja pa možnost, da pa greste na odstranitev le teh. Oralna kirurgija je veja medicine, ki se ukvarja z odstranjevanjem modrostnih zob. Le ti vam potem več ne bodo povzročali bolečin.

Oralna kirurgija se pa ne ukvarja samo z odstranjevanjem modrostnih zob. Ukvarja se tudi z odstranitvijo zobnih korenin, vstavljanjem implantatov in še z marsičem drugim.

 

Vse kar vam predstavlja veliko bolečino v ustni votlini se lahko odstrani z oralno kirurgijo. Je pa ta bolečina največkrat od modrostnih zob. Prav tako se ta kirurgija ukvarja, če na primer en zob raste v drugega, kar lahko tudi povzroči velike bolečine. Naj vas pa ne bo strah, da pa vas bo poseg bolel, ker se oralna kirurgija izvaja pod lokalno anestezijo. To pomeni, da v ustnih nič ne čutite, vidite pa vso dogajanje okoli sebe. Prav tako tudi vse slišite. Po končanem posegu se pa priporoča, da pa mesto hladite z obkladki. Ti bodo pa zmanjšali oteklino, ki jo je možno dobiti po posegu.

oralna kirurgija

Zobna kirurgija je torej veda medicine oziroma lahko rečemo veja zobozdravstva. Ukvarja se s kirurškimi posegi v ustni votlini. Ti posegi so neboleči, saj potekajo pod lokalno anestezijo. Tako se v bistvu tega posega ne rabite bati, saj vas ne bo čisto nič bolelo in nič med posegom ne boste čutili. Če boste morali na oralno kirurgijo bo vam povedal vaš osebni zobozdravnik. Ta vam bo dal napotnico na zobno kirurgijo. Je pa oralna kirurgija zelo napredovala, tako kot je danes napredovalo marsikaj. Kirurgi bodo svoje delo opravili odlično. Oralno kirurgijo opravlja že marsikdo, ampak če hočete res odlične zobne kirurge pa vam priporočam, da pa obiščete zobozdravstveni center Lux Dental. Tukaj res delajo odlični kirurgi za oralno kirurgijo.