Katere čistilne naprave izbrati za vaše stavbe

Katere čistilne naprave izbrati za vaše stavbe

Čistilne naprave 2PR so prilagojene najnovejši tehnologiji in smernicam v ekologiji. Obvezne čistilne naprave za vikend in ostale stvari so po zakonu tam, kjer nimate možnosti priklopa na javno čistilno napravo ali kanalizacijo. Stare greznice niso več v redu, ker ne prečistijo dovolj odpadnih voda, da ne bi bile škodljive za naravo, zato izpust ni dovoljen. Enako velja za zaprte greznice. Če se zavedate, da potrebujemo vsi čisto pitno vodo in zdravo naravo z drevesi in zemljo vred, potem boste imeli kakovostno čistilno napravo, ki bo prečistila vaše odpadne vode tako, da jih boste brez škode lahko pustili v okolje.

čistilne naprave

2PR čistilne naprave so lahko naravne brez elektrike ali pa eklektične. Oboje delujejo podobno, saj če zmanjka elektrike, bo tudi električna čistilna naprava delovala in se ne bo ustavila. To pa zato, ker deluje na principu razkrajanja umazanije in strupov na podlagi bakterij in mikroorganizmov. Električne čistilne naprave imajo le to prednost, da delujejo enakomerno ne glede na zunanje temperature in hitreje.

Električne čistilne naprave imajo vpihovanje zraka v prvo posodo, s tem pospešijo nastajanje kolonij bakterij in mikroorganizmov, brez katerih se umazanija ne bi nikoli predelala in bi bila zemlja prekrita s smetmi. Izberete tisto, ki vam bolj ustreza oziroma je bližje vašemu prepričanju.

Za večje stavbe je priporočljivo, da izberete malo čistilno napravo s tremi posodami, za manjše pa zadostuje taka z dvema posodama. Seveda o tem odloči strokovnjak na podlagi tega, ko ugotovi, koliko odplak imate in kakšne vrste, da vam lahko ponudi najbolj optimalno napravo za vaše potrebe. Dobra novica je ta, da take naprave subvencionirata država in občina, zato se vam investicija lahko precej zmanjša. Glede tega, da boste ohranjali čisto naravo za vaše otroke in vnuke, pa je neprecenljiva. Izberite modro, izberite čisto. Naprave ne boste ne videli ne slišali, ker je zraven stavbe v zemlji.